تلویزیون گیمینگ چه خصوصیاتی دارد؟ هنگام خرید تلویزیون گیمینگ چه نکات و مواردی حائز اهمیت هستند؟ در یک بیان کلی می توان تلویزیون گیمینگ را با ویژگی هایی مانند نرخ تازه سازی بسیار خوب، رزولوشن بالا، تاخیر پایین، زمان پاسخ دهی مناسب و غیره معرفی کرد که توانسته است با وجود چنین ویژگی هایی تجربه بسیار خوبی را برای بازی های سری نهم به گیمرها و کاربران ارائه دهد، چون کنسول بازها معمولاً ترجیح می دهند تلویزیون های بزرگ را به جای مانیتورها استفاده کنند و تجربه نوینی را در استفاده از بازی های سری نهم به دست بیاورند. در این مقاله خصوصیات تلویزیون گیمینگ را بررسی می کنیم.
[ez-toc]
خصوصیات تلویزیون گیمینگ
گفتیم که کنسول بازها برخلاف pc گیمرها معمولاً یک تلویزیون بزرگ را جهت بازی به یک مانیتور ترجیح می دهند، چون در چنین حالتی می توانند به آسانی بر روی تخت خواب یا مبل خود نشسته و بازی های این نسل را تجربه کنند. هدف اصلی کنسول ها نیز صرفاً در کنار ارائه دادن بازی های خوب، ایجاد تجربه بازی خوب برای گیمرها بوده است که تلویزیون گیمینگ توانسته است چنین تجربه ای را برای کاربران و گیمرهای خود ایجاد کند، چون دارای ویژگی های خوب زیر می باشد:
-
سایز و رزولوشن
در خصوص سایز تلویزیونی گیمینگ باید گفت که این ویژگی دقیقاً به فاکتورهایی مانند میزان فضا، اندازه اتاق، فاصله گیمر از تلویزیون و حتی سلیقه شخصی افراد بستگی دارد، هر چه که شما فضای اتاق بیشتر و بزرگ تری داشته باشید، فاصله در هنگام تماشای تلویزیون نیز قطعاً بیشتر خواهد بود و طبیعتاً ما برای فضاهای بزرگ تلویزیونهای بزرگتری را نیز ترجیح میدهیم، اما اگر فضا کوچک باشد شما با فاصله کمتری به تماشای تلویزیون خواهید پرداخت و به این ترتیب قطعاً باید اندازه آن نیز متوسط یا کوچک باشد. اندازه اکثر تی ویهای گیمینگ بین ۴۳ الی ۵۵ اینچ است، اما شما متناسب با شرایط میتوانید اندازه آن را بیشتر یا کمتر از این مقدار نیز انتخاب کنید.
در مورد وضوح تلویزیون نیز دقت کنید این گزینه در تلویزیون گیمینگ نباید کمتر از ۴ کا باشد. بسیاری از کنسولها میتوانند بازیهای مختلف را با این رزولوشن اجرا کنند، حتی مایکروسافت و سونی ادعا کرده اند که سری قدرتمند کنسولها میتواند در شرایط خاص و ویژهای با رزولوشن ۸ کا نیز کنار بیاید. رزولوشن بالا به معنای ورود پیکسلهای بیشتر در صفحه نمایشگر است که در نتیجه آن شفافیت و جزئیات تصاویر بهتر و بیشتر خواهد بود، یعنی هر چه که رزولوشن در یک تلویزیون بالاتر باشد، قطعاً جلوههای بصری در انواع بازیها با ویژگیها و جزئیات بیشتر قابل مشاهده خواهد بود.
-
نرخ تازه سازی
نرخ تازه سازی به تعداد دفعاتی گفته میشود که پنل تلویزیون میتواند تصاویر مجزا با جزئیات بالا را در یک ثانیه تولید کند، به این ترتیب نرخ تازه سازی نیز با واحد هرتز اندازهگیری و بیان میشود. مثلاً وقتی گفته میشود نرخ تازهسازی در یک تلویزیون برابر ۶۰ هرتز میباشد، یعنی پنل این نوع تلویزیون میتواند ۶۰ تصویر مجزا را در هر ثانیه با فاصله حدود ۱۶ میلی ثانیه به صورت مجزا از یکدیگر نمایش دهد. یعنی پیکسلهای تلویزیون در یک ثانیه حدود ۶۰ بار خاموش و روشن میشوند.
پنل بیشتر تلویزیونها در حال حاضر نرخ تازهسازی برابر با ۶۰ هرتز دارند، اما نسل جدید تلویزیونها حتی از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی برخوردار میباشند. اگر قصد دارید که بازیهای خود را با فریم ۱۲۰ اف پی اس تجربه کنید، بنابراین نرخ تازه سازی در تلویزیون شما نیز باید برابر با ۱۲۰ هرت و یا حتی بیشتر از آن باشد.
اما اگر جزو آن دسته از گیمرهایی هستید که اهمیتی برای نرخ فریم قائل نیستید، در این حالت می توانید بدون هیچگونه نگرانی از تلویزیونهای سابق ۶۰ هرتزی نیز استفاده کنید.
-
رابط HDMI ۲.۱
رابط hdmi ۲.۱ در واقع یک ویژگی نوین در بیشتر نمایشگرها از جمله تلویزیون گیمینگ و حتی تلویزیون شهری یا در داخل ویدئو وال ها محسوب میشود. البته بسیاری از مانیتورها و تلویزیونها فعلاً از چنین ویژگی پشتیبانی نمیکنند، اما اگر شما به عنوان یک گیمر قصد دارید بازی را با رزولوشن ۴ کا، نرخ فریم ۱۲۰ اف پی اس و رزولوشن ۴ کا تجربه کنید، در این حالت حتماً باید تلویزیون شما دارای رابطه hdmi ۲.۱ باشد.
با استفاده کردن از چنین رابطی تلویزیون گیمینگ قادر است سیگنالهای صوتی و ویدیویی را که از طرف کنسولهای مختلف فرستاده شده است، با سرعت خوب و قابل توجهی یعنی ۴۸ گیگابایت در هر ثانیه دریافت کند. از طرفی نیز این رابط خوب برای گیمرها دو مزیت دیگر دارد، یعنی حالت تاخیر پایین به صورت خودکار و نرخ تازه سازی متغیر.
به طوری که با استفاده کردن از نرخ تازهسازی متغیر به عنوان یک قابلیت خوب گیمر میتواند تجربه بدون لگی و روان را داشته باشد. قابلیت تاخیر پایین اتومات نیز اینپوت لگ تلویزیون شما را به کمترین حد خودش کاهش خواهد داد تا بین اجرای فرامین زدن دکمهها در هر بازی فاصله زمانی بالایی نباشد، اما با این وجود شما در کنسولهای نسل نهم قطعاً هیچ نیازی به استفاده از این رابط نخواهید داشت، چون میتوانید کنسولهای نسل نهمی را در هر نوع از تلویزیونهایی که از رابط htmi ساپورت میکنند، متصل کرده و استفاده کنید.
حتی نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی نیز برای اجرای این بازیها نیاز ندارید. هر چند که تلویزیونهای گیمینگ در مقایسه با تی وی گیمینگها قطعاً نرخ تازهسازی بهتر و بالاتری دارند، اما تلویزیونهای دارای رزولوشن ۴ کا و و نرخ تازه سازی ۶۰ هرتز قطعاً نسبت به تلویزیونهای گیمینگ قابلیتهای پایینتری دارند و میتوانند شما را جهت استفاده از بازیهای نسل نهمی پشتیبانی کنند. این موضوع را نیز فراموش نکنید با وجودی که توسعه دهندگان این بازیها حالتهای عملکردی متفاوتی را پیش بینی کردهاند، اما بیشتر بازیهای این نسل دارای نرخ فریم ۶۰ هرتزی و رزولوشن ۴ کا قابل اجرا میباشند.
نتیجه گیری
در این مقاله خصوصیات تلویزیون گیمینگ را بررسی کردیم. تلویزیون گیمینگ را ما با نرخ تازهسازی بالا، رزولوشن خوب و قابل قبول، تاخیر پایین، زمان پاسخ دهی و غیره میشناسیم که از ویژگیهای بارز در تلویزیونهای گیمینگ محسوب میشود. در سایت ای اس آی لایت به خصوصیات تلویزیون گیمینگ و راهنمای خرید آن بیشتر پرداخته شده است.