چگونه در منزل یک سینمای خانگی بسازیم؟ آیا با روشها و ترفندهای ایجاد سینمای خانگی در منازل خود آشنا هستید؟ ایجاد سینمای خانگی در منازل یکی از هیجان انگیزترین چالشها است که بسیاری از افراد امروزه تمایل به اجرای آن دارند، چون در این حالت میتوانند در منازل خود با بهترین و بالاترین کیفیت به تماشای فیلمهای مورد علاقه خودشان بپردازند.
البته ایجاد یک سینمای خانگی در منازل نیاز به کمی استعداد، ابتکار عمل و تجهیزاتی دارد که باید آن ها را آماده کنید، در نهایت نیز یک مکان مشخص را به این موضوع اختصاص دهید. اما چگونه میتوان در منازل سینمای خانگی را با کمترین هزینه و بهترین نحو ایجاد کرد؟ در این مقاله راهکارهای ایجاد سینمای خانگی در منازل را بررسی میکنیم.
چگونه در منزل یک سینمای خانگی بسازیم؟
گفتیم که یکی از چالشهای هیجان انگیز این است که افراد تمایل به ایجاد سینمای خانگی در منازل خود دارند، چون در این حالت می توانند بدون هیچ گونه دردسری فیلم و سریال های مورد نظرشان را در منازل خود تماشا کنند. راهکارها و نکات زیادی برای ایجاد سینمای خانگی وجود دارد که عبارتند از:
در نظر گرفتن یک اتاق اختصاصی
اگر هدف شما از ایجاد سینمای خانگی تجربه کردن فضایی همانند سینما میباشد، پس برای ایجاد آن یک اتاق یا فضای کاملاً مجزا در نظر بگیرید، پس اگر فضای کافی در اختیار دارید، بهتر است که از این اتاق برای اهداف دیگر خودتان استفاده نکنید، چون اضافه کردن دیگر وسیله ها به اتاق مورد نظر یا مثلاً تبدیل کردن آن به اتاق خواب قطعاً لذت ناب بودن آن را از بین میبرد. از طرفی اتاقی که برای این کار در نظر گرفته می شود، نباید فضای باز در مجاور مکانی مانند آشپزخانه باشد، چون سر و صدا و رفت و آمدی که در این قسمت وجود دارد سکوت یک سینمای واقعی را از شما خواهد گرفت.
پیشگیری از ورود نورهای مزاحم
اتاقی که برای سینمای خانگی در نظر گرفته می شود بااید به گونهای باشد که از ورود نورهای محیطی به آن جا پیشگیری شود، نورهای محیطی نورهایی هستند که معمولاً از اتاق های دیگر یا پنجرهها به داخل خانه نفوذ می کنند، پس باید اتاقی که به سینما خانوادگی اختصاص دادهاید به گونهای طراحی شود که امکان ورود هیچ گونه نوری به داخل آنجا وجود نداشته باشد. بهتر است پنجرهها را نیز با پردههای ضخیم بپوشانید. اگر مکانهایی مانند زیرزمین در اختیار داشته باشید برای شما یک مزیت مازاد محسوب می شود، چون این مکان ها معمولاً پنجره های کمی دارند و البته سکوت آنجا بسیار مناسب برای ایجاد سینمای خانگی است.
پیشگیری از ورود صداهای مزاحم
احتمالاً در منزل بارها با صداهای مختلفی مواجه شدهاید که آنها را صداهای مزاحم تلقی می کنید. ورود این صداها به داخل منازل باعث سلب آسایش از ساکنان آنجا میشود، حال اگر قصد شما ایجاد سینمای خانگی باشد، باید به هر طریق ممکن از ورود این گونه صداها نیز پیشگیری کنید. یعنی اتاقی که به سینمای خانوادگی اختصاص مییابد باید کاملاً عایق شود. به همین جهت اگر دیوارهای اتاق شما دارای پوشش نازکی هستند، از لایه های فومی که مخصوص عایق صدا میباشد آنها را بپوشانید، برای پیشگیری کردن از ورود هر گونه صدای کوچه و خیابان نیز از پرده های ضخیم استفاده کنید، این پرده ها هم مقابل صدا را خواهند گرفت هم مقابل نورهای مزاحم را.
ایجاد اتاق شبیه به سینما
برای آنکه با تماشای سینمای خانوادگی احساس ناب سینما رفتن را تجربه کنید، می توانید با کمی ابتکار عمل و ایده های خلاقانه ظاهر آن را نیز به سالن سینما شبیه سازی کنید، مثلاً سینماهای قدیمی دارای دیوارهای به رنگ قرمز مخملی بودند و صندلی های آنها نیز به صورت ردیفی چیده می شدند. شما میتوانید با کمترین هزینه تمامی این موارد را در منزل خود اجرا کنید، یعنی صندلیها را به صورت ردیفی بچینید و دیوارها را نیز با کاغذ دیواری طرح مخملی بپوشانید، حتی می توانید کف اتاق را نیز با موکتی شبیه به موکت سینما بپوشانید.
همچنین شما می توانید برای مطلالعه مقالات دیگر ما که در زمینه های تلویزیون شهری، ویدئو وال و… می باشد، اقدام نمایید.
۱۰ راهکار برای تشخیص کیفیت در تلویزیون های شهری و ویدئو وال ها
آشنایی با سازه های تلویزیون شهری
ایجاد کردن رک صوتی و تصویری
برای ایجاد یک سینمای خانوادگی کاملاً مجهز به رک صوتی و تصویری نیز نیاز خواهید داشت که به عنوان قلب سینمای خانوادگی محسوب می شود، یعنی مواردی مانند مودم اینترنت، بلندگوها، ست باکس و پلیرها در همین رک قرار گرفته اند که شما با استفاده از مواردی مانند مودم اینترنت می توانید حتی سریال های آنلاین را نیز از سینما خانوادگی خودتان تماشا کنید.
البته رک حتماً باید در کنار پریز برق قرار بگیرد، چون تمامی وسایل ذکر شده به جریان برق نیاز دارند. حال باید به سراغ نورپردازی بروید و برای این کار از لامپ هایی استفاده کنید که کاملاً قابل کنترل هستند. در کنار این کار آن دست از وسایلی که موجب بازتاب نور می شوند را از اتاق خارج کنید، چون وسایلی مانند آینه و دستگیره نور را بازتاب می دهند.
تنظیم کردن زاویه دید و بلندگوهای صوتی
در مرحله آخر شما باید یک زاویه دید مناسب برای تماشاچی ها ایجاد کنید که برای این کار حتماً باید به موضوعات مهمی مانند زاویه دید، فاصله صندلی ها تا پرده و حتی سیستم های صوتی توجه کنید. استاندارد درست برای این کار این است که بین صندلی و پرده حدود ۴ متر فاصله باشد. این فاصله بهترین زاویه دید را برای زمانی خواهد داشت که فیلم را با استفاده از پروژکتور بر روی پرده تماشا خواهید کرد، پس اگر فضای شما کوچک است، پرده نمایش را نیز کوچک انتخاب کنید. بلندگوهای صوتی را نیز در اطراف اتاق پخش کنید تا به این ترتیب صدا به صورت یکنواخت در تمامی قسمت های اتاق شنیده شود.
نتیجه گیری
در این مقاله چگونگی ایجاد یک سینمای خانوادگی را بررسی کردیم. ایجاد سینمای خانگی امروزه یک بحث بسیار چالش برانگیز است که بسیاری از خانوارها تمایل به اجرای آن در منازل خود دارند، اما برای این کار لازم است که شما با مراحل کار آشنایی داشته باشید و بتوانید فضای مشابه با یک سینمای واقعی را ایجاد کنید که نمونه هایی از نکات و مراحل کار را توضیح دادیم. در سایت بیش تر با دیگر نکات و همچنین مراحل اجرای سینمای خانگی آشنا شوید.